Ohjeet ratsastustunnille

Saavu tunnille n. puolituntia ennen tunnin alkua. Näin ehdit puhdistaa ja varustaa ratsusi ennen tuntia. Jos saat hevosen jo valmiina edelliseltä tunnilta, ehdit seurata tuntia ja näin oppia lisää katsomalla. Ilmoitustaululla on lista, josta näet millä hevosella ratsastat. Hevoset/ryhmät vaihtuvat tunneille arkisin puolelta ja lauantaisin tasatunnein. Jos tarvitset apua hevosen varusteiden laittamisessa, voit pyytää apua keneltä vain tallilla. Tunnin jälkeen jos hevosesi menee talliin, ota sen varusteet pois ja harjaa karva suoraksi tai pese sienellä jos hevonen on kovin hikinen. Kylmällä kelillä pue hevoselle fleece- tai villaloimi karsinan ovesta, jos hevosesi on märkä. Pese kuolaimet hanan alla satulahuoneessa.

N

Ratsastustuntien varaaminen / peruuttaminen

Tuntivaraukset joko sähköpostilla sannaelahti(at)gmail.com tai puhelimitse 041-515 0050. Emme ehdi aina olla puhelimen ääressä -jos et tavoita meitä soittamalla, tekstiviesti ja sähköposti tavoittaa aina. Mahdollisen esteen sattuessa peru tuntisi mahdollisimman ajoissa, kuitenkin viimeistään edellisenä päivänä klo 15:00 mennessä. Näin voi joku toinen halukas vielä ehtiä ratsastamaan vapautuneella tuntipaikalla tai tilanteen ollessa päinvastainen, saat vapautuneen paikan itsellesi, mahdollista rästituntia varten. Peruutuksen voi lähettää tekstiviestinä tai perua paikanpäällä. Liian myöhään peruttu tai perumatta jätetty tunti katsotaan käytetyksi, olipa syy mikä tahansa, sillä tuntipaikka oli varattu Sinulle. Toivomme asiakkaidemme ymmärtävän että ajoittain peruutuksia tulee useampia vielä samana päivänä, emmekä ole laskeneet tuntihintoihimme varaa ottaa näistä tappiota ellei peruutus johdu meistä. Jos sinulle tulee äkillinen sairaus tai -este, voit lähettää tunnillesi vähintään samantasoisen tai kokeneemman tuuraajan. Mikäli tiedossasi on matka tms. voit hyvin ratsastaa kausikortin rästitunnin jo etukäteen. Rästitunteja ei mahdollisen ruuhkan vuoksi kannata jättää ihan kauden loppuun. Muista ratsastaa rästitunnit kyseisen kausikortin voimassaoloaikana.

r

Turvallisuusohjeita tallilla kävijöille / ratsastajille

 

 • Ratsastustunneilla kypärän käyttö on pakollista. Lainakypäriä löydät satulahuoneesta.
 • Turvaliivin käyttöä suositellaan. Lainaliivejä löydät satulahuoneesta.
 • Korolliset ratsastusjalkineet estävät jalustimen menemisen liian syvälle jalkaan.
 • Aja tallialueella sekä Hongistontiellä varoen ja hiljaisella nopeudella
 • Pidä hiukset kiinni, vältä lepattavia kaulaliinoja tms.
 • Vältä kasvolävistyksiä. Ne voivat takertua hevosen jouhiin
 • Ratsastaminen kielletty päihteiden alaisena
 • Tallissa ja tallialueella tupakointi kielletty
 • Alaikäisellä tulee olla huoltajan lupa ratsastukseen
 • Asiakkaan on ilmoitettava mahdollisista liikuntaa rajoittavista tekijöistä, sairauksista sekä allergioista
 • Koirien tuominen tallille sallittu vain tallin omistajien luvalla: pihalla on vastassa tallikoirat Paavo ja Remu, kissoja ja muita eläimiä.
r

Vakuutukset

Ratsastuskoulu ei vakuuta oppilaitaan mahdollisten tapaturmien varalta. Kaikkien vakituisesti ratsastavien tulee olla jonkin SRL:n ratsastusseuran jäsen tai hänellä tulee olla greencard vakuutusturvan saamiseksi. Alkeiskurssilaiset ja satunnaisratsastajat kuuluvat ns. satunnaisratsastajien vakuutuksen piiriin. Lisätietoja green cardista ja seurajäsenyydestä löytyy osoitteesta www.ratsastus.fi/greencard, tai opettajilta kysymällä.