Henkilökunta

Sanna Lahti

Sanna Lahti

Ratsastuksenopettaja, yrittäjä

Olen Sanna Lahti, ja toimin ratsastuskoulun yrittäjänä ja pääopettajana.

Olen kotoisin Kangasalta, ja viettänyt suurimman osan lapsuudestani ja nuoruudestani Herttualan ratsastuskoululla hevosia hoitaen, ratsastaen ja tallitöitä tehden. Myös hevostenhoitajan tutkinto sujui oppisopimuksella Herttualassa Outi Talven opissa. Hevosenhoitajaksi valmistuttuani siirryin Ypäjälle, ja vuonna 2001 valmistuin ratsastuksenopettajaksi Hevosopistosta, hienolta vuosikurssilta Rok11.

Valmistuttuani olen työskennellyt ratsastuksenopettajana mm. Husön ratsastuskeskuksessa Sipoossa ja Kttallilla Äetsässä. Ääniongelmien vuoksi päätyö vaihtui muutamaksi vuodeksi muulle alalle, mutta opetustyö jatkui yksityisratsukoita opettaen ja nuoria hevosia ratsastaen Pirkanmaalla. Hevoskokemusta löytyy myös Suomen rajojen ulkopuolelta: Olen työskennellyt ratsastajana Englannissa connemarakasvattajalla, Itävallassa pv-siittolassa, Belgiassa myyntitallilla ja Italiassa estekisatallilla.

Ratsastuskouluyrittäjänä aloitin vappuna 2014 Kangasalan Suomatkan tilalla. Sieltä ratsastuskoulun toiminta siirtyi omiin tiloihin Pirkkalaan elokuussa 2015.

Pidän pääosin ratsastustunnit ja vastaan tallin toiminnasta sekä hevosten hyvinvoinnista. Sydäntä lähellä on hevosten hyvä kohtelu, hevosystävällinen ratsastus ja apujenkäyttö. Tunneillani treenataan kaikkia lajeja monipuolisesti, ja pyritään siihen että sekä ratsastajat että hevoset viihtyvät tunneilla ja kehittyvät. Päivitän omaa osaamistani valmentautumalla itse aktiivisesti ja kesällä 2018 opiskelin myös Centered ridingohjaajaksi. Kuvassa mukana on myös Paavo, joka työskentelee tallilla tallikoirana.

Ira Liukkonen

Ira Liukkonen

Ratsastuksenohjaaja

Ira Liukkonen opettaa Pirkkalassa maanantai- ja tiistai-iltaisin, ja kuvailee itseään näin:

Aloitin ratsastusharrastukseni 3-vuotiaana Mikkelissä, Relanderin ponitallilla. Nuoruuteni lähestulkoon asuin tallilla hevosia hoitaen, valmentautuen ja kilpaillen sekä este- että kouluratsastuksessa.

Ratsastuskoulun tuntihevosten sekä nuorten tulevien tuntihevosten ratsastuksen lisäksi, matkani varrelle on mahtunut suuri määrä myös yksityisten omistajien hevosia. Vuonna 2012 sain pientä esimakua hevosalasta työnä, kun pääsin Itävaltaan avustamaan sukulaistani hänen ratsastusterapeutin opinnoissaan.

Sen innoittamana lähdin opiskelemaan Harjuun ratsastuksenohjaajaksi, josta valmistuin 2015. Tein harjoitteluni Relanderin ponitallilla, jossa pääsin heti valmistuttuani 2015 jatkamaan työssä.

Toukokuussa 2017 elämä vei Pirkanmaalle ja nyt helmikuussa 2018 Pirkkalan ratsastuskouluun.

Opettajana koen olevani napakka mutta kannustava. Perusratsastustaidot, ratsastajan istunta, apujen keveys ja johdonmukaisuus sekä hyvät hevosmiestaidot ovat asioita, joita painotan opetuksessani.

Nea

Nea

Ratsastuksenohjaaja opiskelija

Nea opiskelee tallillamme ratsastuksenohjaajaopintonsa loppuun. Nea osallistuu tuntienpitoon ja muuhun tallin arkeen, ja on usein tallissa iltaisin. Aina saa nypätä hihasta jos kaipaa apua tai neuvoa hevosten kanssa, tai muuten vaan!

Anne

Anne

Hevosalan moniosaaja

Anne on kokenut hevosalan moniosaaja, ja tekee meillä tallitöitä yleensä kolmena aamuna viikossa

Tallin henkilökunnan lisäksi meillä on hyvä talliporukka ja monia vakitallilaisia jotka ovat tallilla useamman kerran viikossa. Neuvoa ja apua voi ja kannattaa siis kysellä tallilla olevilta, yleensä apua löytyy aina.